Dinamo Zagreb – Young Boys 28/08: Erfarenhet och rutin fäller avgörandet

Alltid lika spännande när det gäller returmöten i Champions League kvalet! Första matchen mellan båda dessa lagen slutade 1-1 så kroaterna sitter just nu i förarsätet på grund av fler gjorda bortamål. Young Boys måste alltså framåt och enligt mig är detta en match som har alla ingredienser för att bli underhållande och sevärd på alla möjliga sätt. Som sagt, första mötet slutade 1-1 i Schweiz och det var ett ganska orättvist resultat om vi ser till matchbilden. Jag såg själv hela matchen och Young Boys började i ett rasande tempo från minut 1! Även 1-0 målet kom redan efter 2 spelade minuter och därefter tycktes laget har full kontroll på tillställningen men en offside fälla som gick horribelt fel bäddade för Zagrebs 1-1 mål strax innan halvlek. I andra halvlek skapade YB en hel del farliga målchanser men tyvärr ville inte bolluslingen in. Man ägde även bollen mest men Zagreb lyckades på något märkligt sätt att frejda sig och få med sig 1-1 som var ett kanonresultat. Att åka ner till Kroatien och vinna är oerhört tufft. Dinamo Zagreb är exempelvis obesegrade i sina 11 senaste tävlingsmatcher på hemmaplan (9 vinster och 2 oavgjorda) så hemmafansen betyder massor för laget. Det återstår att se hur många kroater som letar sig till Maksimir Stadion under kvällen idag men en sak är säker. Där lär bli ett jäkla tryck för att heja fram sitt lag till avancemang till höstens Champions League gruppspel! Med all den rutinen som Dinamo Zagreb har ifrån Europaspel de senaste åren ska man ha mycket goda chanser att lösa en biljett till fotbollens finrum efter 1-1 i första mötet. Känslan är att Young Boys kommer att få det extremt jobbigt under 90 minuter trots att man var ”det bättre laget” hemma i Schweiz.