Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan

Karlskrona – Västerås

Matchtips: X.
Kvällens mest svårtippade match. Sexpoängsbatalj i topp två-kampen. Karlskrona kan stoltsera med tio (!) segrar på de elva senaste matcherna och är favoriter. Västerås blir ett kraftprov. VIK gjorde det bra som tog tre poäng borta mot Mora nu senast och är HockeyAllsvenskans främsta bortalag. Västerås har emellertid varit ojämna den senaste tiden och KHK kan ståta med plusstatistik mot västmanlänningarna. Lägg därtill att Karlskrona är hemmastarka och har ett offensivt övertag. Känslan är att KHK inkasserar minst en pinne.

***

Björklöven – Almtuna

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Björklöven är tämligen stora favoriter i kväll. Åtta vinster på de nio senaste matcherna och obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer inger respekt. Därmed inte sagt att Almtuna ska räknas bort. Uppsala-gänget har två raka trepoängare och Björklöven är ett lag som Ais har besegrat tidigare under säsongen. Västerbottningarna har dock 2-1 i matcher, är hemmastarka och Almtunas bortaplansspel kan ifrågasättas. Tipset är att Björklöven vinner redan under ordinarie speltid.

***

Oskarshamn – Asplöven

Matchtips: X.
En mycket oviss match. Oskarshamn kan ståta med två raka vinster och är obesegrade under ordinarie speltid i sex bataljer i rad. Asplöven är visserligen på nedgång (två raka förluster), men har 2-1 i inbördes möten mot IKO den här säsongen. Haparanda-gänget har dessutom ett offensivt övertag. Oskarshamn är dock ett bra hemmalag, AHC:s bortafacit är mediokert och känslan är att smålänningarna tar minst en pinne.

***

Timrå – Södertälje

Matchtips: 1.
Timrå har ett kanonläge i kväll. Tik kan stoltsera med nio poäng på de fyra senaste matcherna och Södertälje är inne i en enorm formsvacka (sju raka torskar). Det är dock fel att räkna bort SSK. Faktum är att Södertälje har 2-1 i matcher mot Timrå den här säsongen. SSK är dock HockeyAllsvenskans sämsta bortalag och Tik är starkare över hela banan. Tipset utgörs av att Timrå inkasserar full pott.

***

Rögle – Vita Hästen

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Rögle. RBK är mycket illa ute i topp två-kampen efter bortaförlusten mot Malmö. Rögle har dock vunnit tre av de fyra senaste matcherna och är stora favoriter i kväll. Vita Hästen har förlorat tre av de fyra senaste bataljerna och gjort en betydligt sämre säsong än RBK så här långt. RBK har dessutom 2-1 i inbördes möten, är väldigt hemmastarka och Vita Hästen är inget bra bortalag. Tipset är att Rögle vinner under ordinarie speltid.