Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås – Malmö

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i topp två-kampen. En mycket svårtippad sammandrabbning. Västerås – som har vunnit två av de tre senaste matcherna och är hemmastarka – är favoriter med liten marginal. Malmö är på nedgång och har varit ojämna de senaste veckorna. Redhawks är dock ett riktigt bra bortalag, har ett mer komplett spelarmaterial och kan ståta med 2-1 i matcher. Tipset är att Skåne-gänger får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

Vita Hästen – AIK

Matchtips: 1.
Vita Hästen har möjlighet att säkra det allsvenska kontraktet även i teorin. Östgötarna har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. AIK – som tog ner Björklöven på jorden nu senast – blir en rejäl utmaning. Gnaget kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten och det är upplagt för en mycket jämn match. Vita Hästen är ett rätt så bra hemmalag, AIK har inte övertygat i bortaplanssammanhang och känslan är att nykomlingarna drar det längsta strået den här gången.

***

Oskarshamn – Rögle

Matchtips: 2.
Oskarshamn riskerar att hamna på fel sida av kvalseriestrecket om det blir förlust under ordinarie speltid i kväll, samtidigt som AIK vinner. IKO har ett riktigt bra läge. Det blev förvisso förlust nu senast borta mot Almtuna, men Oskarshamn har tre segrar på de fyra senaste matcherna och är hemmastarka. Rögle är på gång i och med hemmasegern mot Södertälje och har 2-1 i matcher. RBK är dessutom starkare över hela banan och känslan är att skåningarna styr upp det här till slut.

***

Björklöven – Timrå

Matchtips: 1.
Björklöven jagar revansch efter den oväntade bortaförlusten mot AIK. Västerbottningarna har sju segrar på de åtta senaste matcherna, är hemmastarka och får tveklöst betraktas som favoriter i kväll. Timrå är på nedgång till följd av bortatorsken mot Asplöven, men har fyra segrar på de fem senaste matcherna och ska inte räknas bort. Björklöven har dock 2-1 i matcher, ett bättre lag och tipset utgörs av att Umeå-gänget håvar in tre poäng.

***

Almtuna – Mora

Matchtips: 2.
En måste-vinna-match för Almtuna i topp åtta-striden. Ais har tre segrar på de fyra senaste matcherna och riktigt bra möjligheter i kväll. Mora blir ett kraftprov. MIK gjorde det riktigt bra som bortabetvingade Vita Hästen i lördags och har gjort en bättre säsong än Ais så här långt. Almtuna är i och för sig ett bra hemmalag, men Mora har gjort det bra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att MIK drar det längsta strået, trots att Uppsala-gänget har 2-1 i inbördes möten den här säsongen.

***

Karlskrona – Asplöven

Matchtips: 1.
En given hemmaseger. Karlskrona har tolv (!) segrar på de 13 senaste matcherna och lördagens bortaseger mot självaste Malmö smäller högt. Asplöven är visserligen på gång, men har tre förluster på de fyra senaste matcherna. KHK har gjort en mycket bättre säsong än AHC, är hemmastarka och Haparanda-gänget är bortasvaga. Lägg därtill att Karlskrona har plusstatistik på Asplöven den här säsongen. Tipset utgörs av att Blekinges hockeystolthet vinner redan under ordinarie speltid.

***

Bik Karlskoga – Södertälje

Matchtips: 1.
Det är inget snack om att Bik Karlskoga är favoriter i kväll, trots att värmlänningarna har varit usla sett till det helhetsmässiga de senaste veckorna. Södertälje är inne i en djup formsvacka (nio raka nederlag) och har bara hedern att spela för. Bik har 2-1 i inbördes möten, är ett bra hemmalag och SSK:s bortaplansspel har varit bedrövligt den här säsongen. Offensivt starka Bik Karlskoga lär inkassera full pott.