Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan

Asplöven – Timrå

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i kampen om en plats på den övre tabellhalvan. Asplöven har tre raka förluster och får det tufft i dag. Timrå kan ståta med fyra raka vinster och har gjort en bättre säsong än AHC så här långt. Asplöven har emellertid 3-0 i matcher, är svårspelade i Arena Polarica och känslan är att Haparanda-gänget drar det längsta strået – mycket tack vare den offensiva spetskompetensen.

***

Vita Hästen – Mora

Matchtips: X.
En mycket svårtippad sammandrabbning. Vita Hästen har goda möjligheter att ta ett stort steg mot en topp åtta-placering. Bortasegern mot Rögle får betraktas som ett styrkebesked. Vita Hästen har dock två förluster på de tre senaste matcherna och MIK kan ståta med ett mer komplett lag. Mora är dessutom ett bra bortalag. Masarna har å andra sidan tre raka förluster, Vita Hästen är rätt så bra i hemmaplanssammanhang och östgötarna kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten. Tipset är att nykomlingarna tar minst en poäng.

***

AIK – Björklöven

Matchtips: 2.
AIK är illa ute i bottenstriden efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Björklöven blir ett enormt kraftprov. Umeå-gänget kan stoltsera med sju raka vinster och är favoriter i dagens sammandrabbning. Gnaget vann dock det senaste mötet lagen emellan och ska på intet sätt räknas bort. Björklöven har å andra sidan 2-1 i matcher, är starkare över hela banan och tipset utgörs av att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Malmö – Karlskrona

Matchtips: 1.
Toppmöte i Malmö Arena. En enkeltippad match. Malmö har två raka vinster, är hemmastarka och har ett bättre lag än Karlskrona. Lägg därtill att Redhawks kan stoltsera med 3-0 i matcher. KHK har visserligen elva segrar på de tolv senaste matcherna, men lär komma ner på jorden i dag. Tipset utgörs av att Malmö håvar in tre poäng – mycket tack vare det offensiva övertaget.