EL Semifinal – 2:2, Atletico Madrid – Arsenal.

Semifinal – 2:2,

Atletico Madrid – Arsenal.

Då var dagen här för Arsene Wenger, blir det sista Europa matchen med sitt älskade Arsenal eller ska han ta dom till en sista final under hans makt?

Förra matchen innehöll mycket för båda lagens del, efter ca 10 minuter spelade så hade Vrsaljko hunnit dra på sig 2 gula kort vilket då innebar rött kort bara 10 minuter in i matchen. Inte långt efter blev dessutom Atleticos tränare Diego Simeone uppvisad på läktaren och Atletico Madrid hade en tuff period i matchen.

Man trodde Arsenal skulle gasa på och springa iväg med ett par mål, vilket dom borde gjort men Atletico har en viss Oblak i mål, men så blev det inte och Atletico höll 0-0 till pausvilan.

Arsenal tog sig an början på andra halvleken ungefär som man gjorde i den första halvleken dom inledande 20 minuterna.

Ledningsmålet kom genom Alexandre Lacazette i den 63 matchminuten, då kändes det verkligen som att det var över för Madrid laget, Atletico hade inte haft bollen under kontroll på offensiv planhalva under nästan hela andra halvlek tills dom blixtra till i den 82 minuten då dom får till en kontring och Antoine Griezmann kvittera till 1-1 vilket också blev slutresultatet.

Kvällens match.

Atletico Madrid har alltså hemmaplan med ett X och ett bortamål med sig, det mesta talar för Atletico Madrid som bevisade förra matchen att man kan försvara sig bra och effektivt. Madrid behöver inte attackera lika mycket som Arsenal.

Negativa för Atletico är att tränaren Diego Simeone missar kvällens match tillsammans med Vrsaljko som båda då fick ”röda kort” i förra matchen.

Arsenal har oförändrad trupp förutom Henrich Mchitarjan som är spelklar med osäker till start, Negativt för Arsenal.. Dom måste göra minst 1 mål på bortaplan mot Ateltico.