FA-cupen på kupongen

Stryktipset, 4:e Januari, 2014

Tredje omgången i FA-cupen väntar och som vanligt så väntar en utmaning i vilka lag som verkligen satsar på denna cup. Många lag är slitna och kan komma att vila spelare. Tradition och olika managers inställning till FA-cupen kan också vara faktorer att kolla närmare på.

”Spelbloggare.se startade 2010 och har sedan dess samlat in de senaste speltipsen från Sveriges främst experter. Dagligen publiceras det runt 10-15 speltips och den stora bredden gör att det finns speltips till de flesta stora ligor och sporter dagligen.

Vi har nu blivit utvalda att få våra speltips listade hos Spelbloggare.se. Vi är väldigt glada att synas bland Sveriges absolut främsta bettingexperter. ” http://www.spelbloggare.se

1. Arsenal-Tottenham    1X2

Egentligen skulle jag velat spika ettan här då det är Arsenal som varit det bättre laget hela hösten. Tycker dock att det ser något slitet ut i Arsenal just nu. Starkt att ändå bortaslå både West Ham och Newcastle. Andre Villa-Boas hade ju inte mycket positivt som hände framåt för Tottenham.  Att hålla bollen inom laget utan risktagning var hans favoritämne. Arsenals skadelista börjar se riktigt besvärlig ut, och det kan vara upp mot 6 ordinarie spelare borta till detta mötet. Även Tottenham-spelare som har skavanker, men jag vågar inte utesluta något tecken så länge en halv startelva kan vara borta från spel.

(Tio tidningars tips: 9-0-1)

2. Bolton-Blackpool    1X2

Blackpool har varit i dålig form men spelar på Onsdagen mot Sheffield.W. i ligan. Har haft både skadeproblem och en massa avstängningar senaste veckorna, och det är kännbart för en tunn trupp. Bolton har andra problem. Ekonomiskt blöder föreningen, och det rapporteras stå riktigt illa till med finanserna. Normalt ska Bolton inte ta stryk på hemmaplan, men Blackpool jagar eventuellt formen och då kan en seger i en sådan här match vara isbrytaren för att komma igen. Svårbedömt och det kan kanske vara läge för omspel och lite extra pengar i kassan för de båda lagen.

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

3. Brighton-Reading    1X

Brighton vann i helgen borta mot Blackpool och närmar sig nu play-off strecket. De här båda lagen ligger intill varandra i tabellen av The Championship, men jag kollade upp en liten detalj. Brighton är svårslagna historiskt i FA-cupen på hemmaplan. Två säsonger i rad har man slagit ut Newcastle på hemmaplan, men ifjol blev så småningom Arsenal för starka. Reading kommer att jobba för att få till ett omspel. Stundtals har Brighton haft lite problem med att avgöra matcher där man spelmässigt varit starkare i. Kan vara värt en kryssgardering och ett omspel…

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

4. Bristol.C.-Watford    2:a

Oktober var en mörk månad för Watford och in kom en ny manager som väckt laget igen. Efter 4-0 mot Millwall så fick man 0-0 mot topptippade QPR senast, där QPR knappt skapade en vettig målchans på hela matchen. På bortaplan har Watford spelat bra under säsongen. Man verkar trivas med att kontraslå, och frågan är vilken typ av match detta blir. Bristol.C. har inte gått bra i League One. med bara 4 segrar på 23 ligamatcher. Har slagit ut Tamworth och Dagenham på vägen hit, men Watford blir en helt annan nöt att knäcka. Jag chansar något och låter tvåan stå ogarderad.

(Tio tidningars tips: 0-0-10)

5. Everton-Queens PR    1X

Tycker att Everton är ett klart bättre lag idag med Roberto Martinez vid rodret än vad man var med David Moyes som manager. Krigade sig till seger i helgen mot Southampton. Får nu kämpa för att försöka behålla Leighton Baines och Ross Barkley. Everton spelar under Onsdagen mot Stoke, och det är en sådan match som alltid kostar på krafterna. Jag tippar att man vilar en hel del spelare till detta mötet. QPR lär bara försöka få till ett omspel och manager Harry Redknapp är en slug gammal räv. Tror även att QPR lär vila spelare, men taktiskt bjuder man säkert inte på någonting. Ta med garderingskrysset…

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

6. Ipswich-Preston    1X2

Ipswich är i bra form och har inte förlorat någon av sina 7 senaste matcher. Spelar mot Charlton ikväll -Onsdag och om man vinner den matchen så närmar man sig play-off strecket. Finns alltid risk att man underskattar motståndet i en sådan här match. I ligaspelet vet man att man inte har råd till det, men mot ett lag från lägres serie finns den risken. I ligan har Preston varit grymt starka på bortaplan. Raden 8-3-1 visar att man vill något även när man lämnar hembygden. Ser detta som en värdemätare och jag tycker det kan vara ett vettigt skrälldrag.

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

7. Middlesbro-Hull    X

Hull hade mål-fest i helgen då man slog Fulham med 6-0. Börjar få några goda poängs försprång på lagen under nedflyttningsstrecket. Det här kan dock vara en knepig match för Hull. Man har hela säsongen mer eller mindre slått ur underläge, men nu är man plötsligt favorit. Lite halvderby över denna match och då kommer ”Boro” inte att bjuda på någonting. På hemmaplan är Hull ett starkare lag och man behöver inte vara missnöjda om man får till ett omspel. Brukar bli en del kryss i FA-cupen och här trycker jag dit en spik också.

(Tio tidningars tips: 3-1-6)

8. Newcastle-Cardiff    1:a

Cardiff jobbar vidare med att hitta en ny manager och senaste favoriten att ta över är Ole-Gunnar Solskjaer. Med den röran som funnits i Cardiff under slutet av hösten så kan man få en jobbig vår. Cup-möte borta mot Newcastle är en tuff uppgift. Newcastle har inte gjort några vidare avtryck i FA-cupen de senaste säsongerna. Verkar nu ha ett lag som hittat flytet i spelet, och fansen ställer säkert krav på att man ska få till någon form av framgång denna säsong. Om inte Alan Pardew struntar i FA-cupen så är man styrkemässigt snäppet vassare än Cardiff. Hade jag haft råd hade jag dock garderat….

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

9. Norwich-Fulham    1X2

Det räcker inte med ny manager i Fulham, man behöver byta ut delar av laget som jag tycker saknar en röd tråd och spelare som är beredda på att offra sig mer. Att släppa in 6 mål på en halvlek mot Hull är inget annat än krisartat. Kanske finns läge att ge bänkspelare utrymme i en sådan här match. Båda lagen kommer förstås att prioritera att stanna kvar i divisionen före cup-framgångar. Norwich åkte ifjol ut hemma mot icke-ligalaget Luton, vilket då orsakade en del rabalder. Tror Fulham försöker få till ett omspel och jag väljer att gardera hela vägen.

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

10. Southampton-Burnley    1:a

Det är många lag som är och rycker i Southampton-spelare. Lallana och Lambert är två heta spelare, och Luke Shaw är en annan av de yngre som kan räkna med att få anbud. Southamptons försvarsspel har på slutet varit mer givmilt än man var i början av säsongen. Många besvärliga skador på defensiva spelare är ett problem. Tror att Burnley -som slåss i toppen av The Championship- prioriterar detta, och även om man vill få ett resultat här så tror jag inte man har tillräckligt med skicklighet för att stå emot The Saints. Spiketta.

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

11. Stoke-Leicester    1:a

I Stoke ser skadeläget bra ut och man får tillbaks två spelare som varit avstängda. Brukar satsa på FA-cupen och jag tror inte Mark Hughes vill bjuda på ett ovisst omspel. De tre senaste säsongerna har Stoke åkt ur cupen mot Manchester.C. x 2 och Liverpool. Leicester toppar tabellen av The Championship, och har uppflyttning som huvudmål. En uppflyttning är värd 600 miljoner kronor, så frågan är hur angelägna Leicester är här. Man möter ju också ett fysiskt Stoke som alltid smäller på och jag tror att Stoke kan kriga ner Leicester.

(Tio tidningars tips: 8-1-1)

12. .W.Bromwich-Crystal.P.    1X

Crystal.P. har hållt nere siffrorna i båda bortamötena med Chelsea och Manchester.C. Uddamålsförluster med mersmak och det visar att Tony Oulis lag numera är ett hot mot alla lag utom möjligtvis de absoluta topplagen. Kommer att sälja sig för att få till ett omspel här. W.Bromwich har svårt att vinna matcher, inte minst på The Hawthorns. Två segrar på 9 ligamatcher skrämmer inte mig. Jag utgår från ett kryss och garderar upp med hemmaseger om WBA kan få till något som liknar en offensiv, likt mot West Ham där man gjorde 3 mål…

(Tio tidningars tips: 10-0-0)

13. Yeovil-Leyton Orient    X2

Yeovil hade innan säsongen egentligen inget lag som höll för The Championship. man kämpar oftast på ganska bra, men kvalitet saknas. Nu är man dessutom i dålig form för dagen med 1-9 i sina 3 senaste matcher. Möter ett starkt gående Leyton Orient från divisionen under. Frågan är förstås hur mycket London-laget satsar på FA-cupen. De lite mindre lagen brukar dock satsa hårt på cupen, då spel mot storlagen är ovärderliga pengar till klubb-kassan. Jag tror offensivt trubbiga Yeovil får det svårt här och plockar bort ettan.

(Tio tidningars tips: 7-1-2)

Lycka till//Geezer