Festen i Winnipeg

Vitt var färgen för kvällen. När slutspelsfesten var tillbaka i Winnipeg för första gången sedan 1996.

Men festen kom av sig, på grund av ett par svenskar i Anaheim.

Hemmafansen i MTS Centre var verkligen laddade över att få se slutspelshockey i Winnipeg igen. Och stämningen var verkligen på topp efter Lee Stempniaks ledningsmål mitt i den första perioden.

Men efter matchen undrade nog de flesta varför svenkarna Jakob Silfverberg och Rickard Rakell bjudits in till festen.

Silfverberg svarade för kvitteringsmålet till 3-3 i den andra perioden och spelade fram till Anaheims 4-4-mål med 2.14 kvar av ordinarie speltid.

Sen såg Rickard Rakell till att förstör festen totalt när han avgjorde matchen 5.12 in på förlängningen.

– En overklig känsla. Sätter vi kommer tillbaka på gång efter gång i matchen. Men vi ger aldrig upp, sa Rakell.

Och det går inte annat än att imponeras av Anaheim. I de två första matcherna mot Winnipeg låg laget under efter två perioder, men vände till seger i slutperioden. I natt lyckades man kvittera i tredje perioden för att avgöra i förlängningen. Laget har nu alltså 3-0 i matcher.