1:35 Prix Michel Houyvet (Listed Race) (3yo) 1m6f
2:50 Prix Maurice de Gheest (Group 1) (3yo+) 6½f
3:25 Prix Club Hipico Santiago (Listed Race) (3yo) 6f
4:35 Prix de Reux (Group 3) (4yo+) 1m4½f

Vill någon läsa om ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg.

***

CURRAGH (IRE)
3:10 STAKES (GROUP 1) (2YO) 6F
Ett vidöppet lopp för 2-åringar där vi har fem hästar under 10 gånger.

(Steel Bull / 4.00) obesegrad i två starter, Vann senast ett Group 3 lopp och visade då att det finns mycket speed i honom. Kliver upp i distans och klass så det är upp till bevis idag. Är efteranmäld till detta lopp för 200 000 kr (vinnaren 1.2 miljoner)

(The Lir Jet / 4.50) inledde sin karriär med två segrar. Fick se sig besegrad med ett huvud senast i Frankrike i ett Group 2 lopp till 1.40. Vann gjorde (Ventura Tormenta / 7.00) som är med i även idag

Blir intressant att följa (Steel Bull) väg under loppet. Kommer att ridas i ryggar så länge som möjligt för att sedan avlossa sin vassa speed.

***

SALISBURY
3:25 STAKES (GROUP 3) (3YO+) 1M
Inte mycket som skiljer om man tittar på formtalen.

(Duke Of Hazzard / 3.50) har visat bra form i Group 2/3 lopp. Har passande förutsättningar och bör kunna göra en bra prestation idag.

(Motakhayyel / 3.50) två starter i år i handikapp och båda har slutat med seger. Tar nu ett kliv upp i klass från handikapp till Group 3 men det bör inte vara några problem. Har tagit fem segrar på sina 7 starter så håller bra klass.

Funderade länge på att kliva in på (Duke Of Hazzard) men till slut beslutade jag för mig att stå över.

***

2:50 PRIX MAURICE DE GHEEST (GROUP 1) (3YO+) 6½F
(Earthlight / 2.25) obesegrad i sex starter varav två segrar Group 1 lopp. Vann sin årsdebut i Listed klass på ett bra sätt så formen är bra. Har vunnit tre lopp här så känner till banan.

(Golden Horde / 5.00) har fått se sig besegrad av (Earthlight) två gånger men det var som 2-åring och båda lär ha utvecklats. Inledde året med att vinna Group 1 loppet Commonwealth Cup under Royal Ascot festivalen. I senaste starten mötte han äldre hästar för första gången och fick nöja sig med att bli trea men gjorde ett bra lopp.

(Lope Y Fernandez / 8.00) ser bra ut och göra bra lopp men har svårt att få till det när det är dags för avgörandet.

(Space Blues / 6.50) kommer hit med tre raka segrar, den senaste i ett Group 2 lopp. Var 3a i det här loppet förra året, motståndet ser något tuffare ut i år.

Sprinterlopp så inget spel för mig.

***

4:35 PRIX DE REUX (GROUP 3) (4YO+) 1M4½F

(Soft Light / 3.25) har ännu inte lyckats vinna ett lopp vilket är märkligt då han slutade sexa i Group 1 loppet Prix de l’Arc de Triomphe. Var blek i årsdebuten i maj som favorit men har inte gjort någon start sedan dess så det är möjligt att något var fel då.

(Folamour / ) tre starter i år men har inte direkt visat någon form. Kliver ner i klass men är ingen segerstaplare.

(Thundering Blue / 6.50) engelsk gäst som lite överraskande gör sin årsdebut här i Frankrike och dessutom med Ryan Moore i sadeln. Formen (borde) vara bra med tanke på det men det brukar inte direkt slå några gnistor om han i årsdebuten. Vann Stockholm Cup International 2018

Försökte hitta ett spel i loppet med tanke på distansen men det här är inga pålitliga djur så det blir att stå över.

***

Det blir en spelfri dag för att gå ner lite i varv efter fredagens och lördagens berg-och-dal-bana.

Började med Torontos brutala vändning mot Columbus och jag var nere för räkning.

Moni Viking spurtade ner Who’s Who i Åby Stora Pris så pengar in där. (WW) i ledningen fanns inte i min loppanalys.

Port Guillaume vann sitt lopp i Deauville från ledningen i ett ganska odramatiskt lopp.

Bayern München gjorde sin plikt och vann med 4 – 1 mot ett Chelsea som gjorde ett mål vilket jag behövde.

Golfen blir det tyvärr minst ett förlustspel på JT mot Brooks. Xander ligger ett slag efter Bryson DeChambeau så den lever men spelet ser inte speciellt lovande ut efter lördagens spel.