Glenn om Uniteds kris: Det här är pusselbitarna du behöver, van Gaal

Glenn Strömberg är i England och letar pusselbitarna kring Manchester Uniteds kris.

Här är del II:

MANCHESTER. Jag har varit i några dagar i Manchester nu och visst går det att ta på att något har hänt med United.

Louis van Gaal har fått en mardrömsstart och starten är egentligen mer än en mardröm, det är en sensationellt svag start, och den buffert av tid som han har haft i bagaget har krymt en del.

En poäng i de två ligamatcherna mot Swansea och Sunderland och den smått makabra 0-4-förlusten mot MK Dons i ligacupen har inte direkt gett den store, säkre holländaren den arbetsro han hade önskat i ett redan på förhand utsatt läge.

Drevet går, men den där stora stormen har inte startat än. Det känner jag här i Manchester.

United-fansen vill ge Louis van Gaal tid och man hoppas och hoppas efter den snåriga säsongen med David Moyes på en LVG-effekt, men kommer den?

Jag tror inte att van Gaal känner någon panik, men han vet att den trupp han har nu inte räcker till för att utmana om en topp-4-plats på allvar.

I min första krönika här på Gurufans om krisen i United slog jag fast att di Maria inte är någon frälsare och att laget behöver fler förstärkningar.

Det här är vad jag vill se i United:

1) För att förklara det enkelt för alla så behöver United först och främst en Fabregas-typ. Han kommer att göra mycket nytta i Chelsea och United hade verkligen behövt en spelare av den kalibern. På inre mittfältet har United idag ingen spelare som är i närheten att bidra på det sättet. Man har Mata och det är lite snålt. United skulle behöva en inre mittfältare som kan ankra defensivt och som samtidigt vågar gå framåt och stöta offensivt med kreativitet och som kan byta plats med Mata och understödja Rooney och van Persie. Då kan det bli fart på Uniteds offensiv med di Maria på ena kanten.

2) Jag tycker att det vär väldigt konstigt att United inte har letat upp och köpt en rejäl stjärnback. Efter att ha tappat Rio Ferdinand, Vidic och Evra har United tappat kuggarna som spelare som Smalling och Jones kunde stötta sig mot tidigare. Att ta tag i allt själv är inte lätt. United måste hitta en rejäl ledare i backlinjen som kan visa vägen med karisma och personlighet.

Kan United lägga dessa två pusselbitar till laget kan man bli att räkna med på allvar igen och det ska bli intressant att se vad van Gaal vaskar fram innan gonggongen slår den sista augusti.

Men först handlar det om Burnley borta, ett Burnley som enligt The Times har köpt spelare för totalt cirka 45 milj pund sedan klubben bildades 1882. Det slog United på några dagar i somras.

Det är olika världar i Premier League och vi kan räkna med ett väldigt motiverat hemmalag på Turf Moor.

– Glenn Strömberg, Manchester

SPELA PÅ FOTBOLLEN – HÄR ÄR ODDSEN