Kalmar FF – Sirius 27/08: Nanne-effekten fortsätter!

Efter en jobbig period med 5 raka förluster så har det lossnat rejält för Kalmar, på sina 6 senaste matcher har man vunnit 5 stycken och endast en förlust, imponerande segrar mot bl.a. AIK och Göteborg, matchen mot Malmö var inte mycket att göra åt, tränaren tyckte ändå man spelade bra och det förklarar hur överlägsna Malmö egentligen är. Kalmar har varit aktivt under sommarfönstret fyra av spelarna som börjatde mot Sundsvall kom i sommar, bl.a Jonathan Ring, som nyligen blev hemplockad efter en misslyckad ”karriär” i Turkiet. Skador Kalmar : R Elm, Eriksson, Biskupovic, och Stenmark. Till matchen får man desstom skyttekungen (interna) Romarinho tillbaka som var borta mot Sundsvall. Sirius har gått som tåget de senaste åren och man har imponerad rejält i Allsvenskan dessutom, men på senare tid så har det gått tuffare för Uppsala-laget och det beror på skadeläget i truppen man har. Man har helt enkelt en för tunn trupp. Det är inte samma Sirius som spelade 3-3 mot Malmö Borta och vann med 0-2 borta mot Elfsborg, nej hela 5 spelare som startade dom matcherna är ej tillgängliga till matchen. Skador Sirius: Haglund, Gustafsson, Björkebaum, Eiswohld, Nilsson, Ahmadi, Eriksson och Ogbu, det är alltså 14 mål och 8 assister som saknar inför matchen. Något som är positivt till matchen är att nyförvärvet Zackarias Faour från Man City’s u23 trupp kommer förmodligen starta matchen för Sirius, Faour behövde endast spela 19 minuter innan han gjorde sitt första mål när Sirius mötte Carlstad i svenska cupen. Förra matchen vann Sirius med 3-0 hemmaplan men med tanke på omständigheterna till matchen idag så tror jag man har svårt att sätta emot ett formstarkt Kalmar FF.