Kan Soldado frälsa Spurs igen?

Två matcher på dagens schema. Tottenham gästas av Swansea i London utan stjärnan Gareth Bale och i Wales tar nykomlingarna Cardiff emot tunga Man City. Hur det går, ja det ska jag försöka reda ut här.

Fotboll – Premier League  15 August, 2014

20:37 Cardiff – Manchester City 8 4.5 1.43 +133

Nykomlingen Cardiff förlorade i premiären mot West Ham med 2-0 och känslan då var att laget från Wales kommer att få det mycket svårt den här säsongen. West Ham var klart bättre och bortsett från en straffsituation som domaren vinkade bort skapade Cardiff väldigt lite. Manuel Pellegrini hade lite att klaga på efter Citys förkrossande vinst mot Newcastle (4-0) på The Etihad. De dominerade stundtals och kontrollerade matchen från minut 1 till 90 utan några egentliga bekymmer. Yaya Touré gjorde sin 100:e Premier League-match och firade med ett fint frisparksmål. Såväl Fernandinho som Jesus Navas fick starta i sina debuter för City och levererade direkt. Alvaro Negredo ersatte David Silva med 10 minuter kvar och fick ett mål bortdömt för offside. Ett orosmoment för City var lagkaptenen Vincent Kompany som skadade sig i en närkamp med Sammy Ameobi. Det är oklart om han missar matchen mot Cardiff men det lär knappast spela någon roll på söndag.

Jag tippar en 2:a

20:37 Tottenham – Swansea 1.7 3.75 5.15 +129

White Hart Lane är arenan för det högintressanta mötet mellan Tottenham och Swansea på lördag. Spurs gästade nykomlingen Crystal Palace på Selhurst Park i premiären och fick med sig tre poäng efter att nyförvärvet Roberto Soldado gjort mål på straff i början av den andra halvleken. Vilas Boas valde också att starta sina två andra nyförvärv Nacer Chadli samt Paulinho samtidigt som Etienne Capoue fick inleda på bänken. Michael Laudrups Swansea inledde seriespelet hemma mot regerande mästarna United i lördags och svarade för en på flera sätt bra insats. Försvarsspelet runt det egna straffområdet lämnade dock en hel del att önska, vilket reflekterades i slutresultatet som skrevs till 1-4. Nyförvärvet från Liverpool Jonjo Shelvey startade och kan komma att bli nyttig för Swansea framöver. Både lagen vill givetvis vinna den här matchen och Swanseas förlust mot United kan mycket väl inspirera laget till en mer gedigen insats på söndag. Räkna med en jämn match som mycket väl kan sluta oavgjord.