Att se NHL live är en enormt härlig upplevelse, både för mindre hockeyintresserade personer och enorma hockeynördar som mig.
Känslan att få se ”sitt lag” live är bland det häftigaste man kan göra som NHL intresserad.

Det blev även ett besök på officiella NHL shopen mitt på Manhattan där man hade kunnat spendera timmar!

Jag börjar med att summera matchen mellan
Detroit RedWings – Philadelphia Flyers.
(Ni kan trycka på länken för att få se fler bilder från matchen)

Ungefär 1,5 timmes tågresa från ett regnigt och kallt New York stannade tåget i Philadelphia för den första matchen av tre som skulle besökas under denna USA resa.
Otroligt grymma platser, 4 rader bakom utvisningsbåsen.
En obeskrivligt härlig känsla att vara så pass nära isen.
Detroit har historiskt sett haft det jobbigt i Wells Fargo och man skulle få det tufft än en gång.
Redan från första nedsläpp
är Flyers det mer taggade laget och är riktigt spelsugna.
man har en hel del chanser tidigt i matchen.
Flyers öppnar målskyttet i matchen med ett PP mål av Simmonds.
Efter powerplayet fortsättet man kontrollera i princip hela första perioden.
Med mindre än 3 minutet kvar får Grossman ett friläge och trycker iväg ett robust handledsskott bakom Howard i Detroitkassen vilket ökar på Flyers ledning till 2-0.
Justin Abdelkader bryter från kanten in tidigt i andra perioden, pucken letar sig in mellan benen på Mason och ger Detroit lite hopp igen.
Detroit fortsättet trycka på men istället är det Flyers som utökar ledningen till 3-1 efter ytterligare ett PP mål.
Tredje perioden startar så dåligt den bara kan sett med Detroitögon.
11 sekunder in i perioden ökar Flyers på till 4-1 och eftet det är rasar det totalt för Detroit.
Flyers utökar till 5-1 innan nyförvärvet Erik Cole ger Detroit ett tröstmål.
6-2 och 7-2 kommer med mindre än en minut mellan varandra och det står klart att Flyers har kört över RedWings totalt.
Matchen slutar alltså 7-2 till Flyers.

Pittsburgh Penguins @ New Jersey Devils

Än en gång startar matchkvällen med en 20 minuters resa med tåg till Newark Penn Station.
Därifrån var det endast en 10 minuters promenad till Prudential Center.
Än en gång har vi grymma platser,
precis bakom Penguins bås, och mindre än 2 meter ifrån en av världens bästa hockeyspelare, Sidney Crosby.
Sanslöst!
Penguins startar matchen som det starkare laget och lägger press på Devils direkt.
Pens får inte till dem riktigt farliga chanserna medans Devils är mycket vassare på dem lägena man får.
Ingen av lagen får någon utdelning i första perioden och andra perioden innehåller inte destomer farliga chanser heller.
Båda lagen tappar en hel del puckar i mittzonen men lyckas inte förvalta sina lägen.
Med mindre än 4 minuter kvar på perioden lyckas Jacob Josefsson komma igenom Pens försvar och hittar nät bakom Greiss i Penskassen.
1-0 till Devils efter andra perioden, en period där Devils hade lite vassare chanser än Pens.
Pens lägger i en högre växel från start i tredje perioden men man har otroligt svårt att ta sig igenom Devils kompakta försvarsspel.
Pens sätter in allt man har kvar sista minuterna men istället är det Devils som lyckas hänga en puck i Pens tomma kasse med mindre än en minut kvar och avgör matchen.
Slutresultatet blir 2-0 till Devils eftet att Pens vunnit skotten med 35-19.

Chicago Blackhawks @ New York Rangers

Endast en promenad på 20 minuter från hotellet så är man framme vid Madison Square Garden.
Till den här matchen hade vi biljetter en nivå upp men man såg otroligt bra från de platserna.
Första perioden delade lagen på chanser.
Nash stal bland annat pucken av en nonchalant Seabrook och fick ett halvfriläge som Darling i Chicagokassen räddade.
I andra perioden var det Chicago som var närmast ett ledningsmål efter att Hjalmarsson slängt iväg en fladderpuck mot en skymd Talbot.
Pucken tog i stolpen och även andra perioden slutade mållös.
Sista perioden var det Rangers som var det starkaste laget.
Man hade målchans efter målchans men Darling spelade otroligt bra.
Med ungefär halva perioden kvar kommer Rangers i ett riktigt fint anfall.
Boyle får pucken på högerkantet och skjuter i ribban.
Chicago vänder på spelet och hamnar djupt ner i Rangers zon där forne Rangersforwarden Richards tar pucken bakom målet och letar sig in framför Talbot och lyfter in pucken på första stolpen.
1-0 Chicago och Rangers fortsätter trycka på.
Dem får även ett PP med mindre än 5 minuter kvar men lyckas inte kvittera.
Chicago vinner matchen mycket tack vare Darling i Hawkskassen.