Leicester – Southampton 19/04: Öppen och hörnglad match ?

Med 5 matcher kvar att spela sÃ¥ är säsongen över för Leicesters del. En 8:e plats i tabellen med 43 poäng innebär att man har 11 poäng upptill Europa League kvalplatsen och det kommer att bli en övermäktig uppgift som nog alla förstÃ¥r. Motivationen har inte varit pÃ¥ topp pÃ¥ sistone och dÃ¥ inte minst när laget förlorade mot Newcastle i sin senaste hemmamatch. Jag sÃ¥g Southamptons senaste match mot Chelsea och det var verkligen ett piggt Saints! Iallafall i 60 minuter… För när 2-0 ledningen kom efter timmen spelad sÃ¥ gjorde man det klassiska misstaget att börja backa hem mer och mer. Efter att Chelsea reducerade till 2-1 med 70 minuter pÃ¥ klockan sÃ¥ stod det skrivet i stjärnorna att Southampton skulle tappa allt kändes det som och sÃ¥ blev ocksÃ¥ fallet. En blytung förlust! 1 poäng hade varit guld värt dÃ¥ laget nu ligger 5 poäng ifrÃ¥n säker mark med endast 5 matcher kvar att lira. Utvecklingen i den här matchen är svÃ¥r att sia om dÃ¥ Leicester kan spela avslappnat inför sina hemmafans och Southampton mÃ¥ste framÃ¥t för att försöka ta alla 3 poängen. Ett oavgjort resultat hade varit ”OK” men man mÃ¥ste ändÃ¥ göra ett helhjärtat försök att vinna när man möter ett omotiverat lag. Känslan är att detta kan bli en fartfylld och sevärd match där fokus för mig landar pÃ¥ hörnor. Med tanke pÃ¥ förutsättningarna, och att bÃ¥da lagens totala hörnsnitt i Premier League matcherna den här släsonger ligger pÃ¥ lite över 11, känns det bra att investera pengar pÃ¥ att matchen kommer att innehÃ¥lla minst 11 hörnsparkar hos spelbolaget Pinnacle.