Liverpool – Flamengo 21/12: Liverpool – Flamengo

Finalen för VM i klubbmästerskap spelas på Khalifa International Stadium i Doha där engelska Liverpool möter Flamengo från Brasilien. Det är ett möte mellan tabell ettan i Premier League mot vinnaren av Brasilianska Serie A. Liverpool behövde ett mål i sista minuten för att ta sig förbi Monterrey i semifinalen. Det var dock ett annat lag i startelvan än det som kommer mot Flamengo, som själva log under i pausvilan mot Al-Hilal för att helt vända på steken i den andra halvleken. Inget av lagen har en titel i klubbmästerskapet och båda är taggade till att bli få utmärkelsen som världens bästa lag, även om vi alla vet att Champions League vinnarna Liverpool är redan vinnarna där efter segern mot Tottenham. Det är något som Flamengo definitivt vill ändra på och bevisa att sydamerikanska lag kan utmana toppeliten från Europa. Offensivt kan Flamengo göra det också, men defensiven kommer att få det mycket tufft mot Liverpools blytunga anfall. Liverpool själva behövde en storspelande Alisson Becker i målet, i toppform, för att hålla undan Monterrey från Mexiko. Monterrey kunde lätt ha gjort fler än ett mål, men fick nöja sig med ett i semifinalen. Roberto Firmino avgjorde med ett 2-1 mål, så att Liverpool slapp spela under övertid, i ett redan hektiskt decemberschema. Flamengo är i toppform själva, där de har vunnit ligan med 16 poäng och slagit rivalerna River Plate i en Copa Libertadores final nyligen. Med 86 mål på 38 matcher är de överlägset bäst i Brasilien på att göra mål. Defensiven är inte lika vass och kommer att släppa in mål mot högpressande Liverpool, som även är kontringsstarka. Det är något som inte har passat Flamengo i ligaspelet och kan bli ett problem även i denna match. Det är full fart framåt från båda lagen som gäller. Då båda lagen är offensiva ska även detta match sluta med minst 3 mål. Det gjorde bådas semifinaler och här räknar jag med fler mål än så. Något mindre än så har jag väldigt svårt att se, när dessa två världslag är på en fotbollsplan. Möjlig startelva Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner, Henderson, Keita, Shaqiri, Firmino, Mane och Salah. Möjlig startelva Flamengo RJ: Alves, Rafinha, Caio, Mari, Luis, Arao, Gerson, Ribeiro, De Arrascaeta, Henrique och Barbosa. Så det blir ett spel på asiatiska linan över 3 mål i matchen. Pengarna tillbaka vid exakt 3 mål och vinst vid 4 mål eller fler. ______________________ https://spreadsheet.se/campione