Nhl-Gambler 2016-10-16 15:26:29

 

Dags att dra igång bloggen här och snacka lite NHL om veckan som gått och även blicka framåt till kommande vecka.

Som vi alla vet så drog NHL igång för bara några dagar sedan och förväntningarna var såklart höga inför säsongen och hittils så har vi fått se en del riktiga ljusglimtar. Jag börjar med det mest uppenbara, och det är såklart Auston Matthews debut. Underbarnet som gick först i draften presenterade sig ordentligt i NHL efter att ha gjort fyra mål i sin debutmatch i ligan. 2-0 målet var en riktig delikatess då han får en världsback som Erik Karlsson att se ut som en junior då han retligt lätt lyfter klubban och tar pucken för att sedan skicka in den bakom Anderson. Sedan följde två mål till från Auston Matthews och jag var både lyrisk över det som hänt samtidigt som jag inte kunde fatta det just då.

Connor McDavid är en annan supertalang som haft stor show i inledningen av säsongen och står på 3+3 efter två matcher. Han blev även utnämnd till kapten för Edmonton Oilers och blir med det den yngsta kaptenen i NHL.s historia. Vi fick även se vår egna favoritback Ekman-Larsson avgöra ännu en match i spel 3 mot 3 för sitt Arizona, vilket han gjort många gånger förr.

 

Om vi summerar resultaten av de inledande matcherna så slå vi fast att Detroit som öppnat med två raka förluster kommer få det riktigt svettigt i årets upplaga, och frågan är om man ens kommer vara i närheten av att nosa på en slutspelsplats. Ett par lag har visat upp ett riktigt fint spel såhär i inledningen och då tänker jag på Blues, Lightning och Sharks som vunnit samtliga matcher.

Veckans snackis: Loui Erikssons självmål som ledde till Calgarys 0-1 mål. Det var väl inte den starten han ville ha i klubben. Som tur är lyckades han assistera Daniel Sedin till en sen kvittering där man tillslut kammade hem de två poängen.

Inför veckan som kommer har vi ett par riktigt godbitar där vi får se ett stekhett Florida-derby mellan Stamkos Lightning och Jagr’s Panthers, en repris av fjolårets final Penguins – Sharks samt ett original six möte mellan Bruins – Canadiens där jag hoppas det kan hetta till ordentligt.

Kommentera gärna! På återseende!