”Party-Jannes” mardrömsfacit mot Blåvitt

Serie-final:isch (Elfsborg ligger före Norrköping på målskillnad) igen och sist blev David Mitov Nilsson hjälte genom att mota en straff med tio minuter kvar. Överlag en försiktig match med två bra försvar och få målchanser. Blir det en repris under söndagen?

Infostrada facts:

· IFK Norrköping tar emot IFK Göteborg i en allsvensk hemmamatch för 69:e gången.

· Peking har ett historiskt övertag från de 68 tidigare mötena med tabellraden 30-13-25.

· Hemma och borta har kamratmötet spelats 136 gånger. Blåvitt har även där ett historiskt övertag med 57-28-51 samt målskillnaden 222-220.

· I fjol på Nya Parken i Norrköping vann hemmalaget vann då med f3-0. Mötet på Gamla Ullevi förra veckan slutade 0-0.

· Det är ett toppmöte mellan två lag med mycket god form. Göteborg och Norrköping har inte förlorat på tolv respektive elva allsvenska omgångar.

· 31 poäng när serien vänder efter 15 omgångar är Norrköpings klart bästa facit sedan 2008 när Allsvenskan utökades till 16 lag. 2012 hade laget 24 poäng, och i fjol stod IFK på 19 poäng efter 15 matcher.

· 25 gjorda mål efter 15 omgångar är Norrköpings bästa facit sedan 1994 (29 mål), och 15 insläppta är lagets bästa facit sedan 1996 (13 insläppta).

· Norrköping har sex raka vinster på hemmaplan i Allsvenskan, för första gången sedan 1999. Klubbrekordet lyder tio raka och sattes 1992-1993.

· På 2000-talet har det hänt åtta gånger att ett lag vunnit minst sju raka hemmamatcher inom en säsong. Senaste lag att göra det var AIK i fjol (med just sju vinster).

· Emir Kujovic är tvåa i skytteligan med sina tio mål, vilket är lika många som han gjorde på hela 2014. Kujovic är en av tre spelare som gjort minst 20 allsvenska mål sedan 2014. Det har även Lasse Vibe (29) och Henok Goitom (21).

· Janne Andersson har bara vunnit två av 21 allsvenska matcher mot IFK Göteborg (2-11-8).

· 34 poäng efter 15 omgångar är Blåvitts bästa facit i Allsvenskan sedan guldåret 1994 (35 poäng). Den säsongen vann IFK guld med 54 poäng på 26 omgångar, två poäng före Örebro SK.

· Blåvitt har tolv raka matcher utan förlust (8-4-0). I fjol spelade IFK som mest 13 raka matcher utan nederlag. Klubbrekordet på 2000-talet lyder 20 raka matcher med poäng och sattes 2007-2008.

· IFK Göteborg har släppt in sju mål på årets 15 första matcher. På 2000-talet är det bara Elfsborg 2008 som släppt in färre mål efter 15 omgångar (5).

· IFK Göteborg och John Alvbåge har hållit nollan nio gånger i år. Rekordet på 2000-talet är 19 nollor under en säsong (Elfsborg 2008). IFK Göteborgs bästa notering under perioden är 16 nollor (2009).

· Göteborg har inte förlorat någon allsvensk match de nätat i sedan hösten 2013. I lagets enda förlust i år (0-1 hemma mot Malmö), samt alla fyra i fjol, blev de mållösa.

· Blåvitt har inte släppt in något mål under matchens första halvtimme i år, och endast ett mål i första halvlek (hemma mot Malmö i april).

· Jörgen Lennartsson har 3-1-1 på sina fem allsvenska möten med Norrköping.