Premier League vecka 6: Derbyhelg

13194_blog-image-(700x250)London laddar upp för derby mellan Tottenham och ärkerivalen Arsenal medan Liverpool tar emot lokalkonkurrenten Everton på Anfield.

Lördag:

LIVERPOOL – EVERTON

Det har varit en trevande inledningen för båda lagen från Merseyside. Liverpool förlorade med 3-1 mot West Ham i förra omgången och Daniel Sturridge lyser med sin frånvaro. Everton slog Wolfsburg i veckan, men följde upp succén med en chockförlust mot Crystal Palace. Everton har bara vunnit 3 av de 10 senaste matcherna och har släppt in flest mål i hela serien.

CHELSEA – ASTON VILLA

Toppmatch på Stamford Bridge när Chelsea tar emot överraskningslaget Aston Villa.  Trots förlust mot Arsenal förra veckan bibehåller Birminghamlaget ställningarna i toppen av tabellen med 10 poäng efter 5 tuffa matcher. Chelsea var på väg med en ny trepoängarna mot City, men släkten var värst när Frank Lampard stänkte in kvitteringen i slutskedet.

CRYSTAL PALACE – LEICESTER

Två lag som kommer från fantastiska segrar i ryggen. Palace gjorde ett grymt jobb mot hemmastarka Everton medan Leicester chockade fotbollsvärden genom att vända under läge 1-3 till seger 5-3 mot

Manchester United.

HULL – MANCHESTER CITY

Hull gick mot en trepoängare på St. James’ Park, men lyckades tappa 2-0 under matchens 15 sista minuter. City har öppnat svagt, men fick med sig en poäng trots en spelare mindre mot Chelsea på Etihad förra veckan.

MANCHESTER UNITED – WEST HAM

United föll igenom totalt borta mot Leicester förra helgen. Di Maria & co fixade både 2-0 och 3-1 innan försvaret började fallera. West Ham tog 3 sköna poäng mot Liverpool och ska försöka ta sin första seger på Old Trafford sedan 2007.

SOUTHAMPTON – QPR

Bottentippade Southampton har inlett säsongen i stil och slog Swansea med 1- 0 på Liberty Stadium. 10 poäng på 5 matcher är imponerande av en klubb som höll loppmarknad på St. Mary’s i somras för att få in pengar. QPR har varit miserabla på bortaplan där de förlorat med 0-4 mot både Tottenham och Manchester United.

SUNDERLAND – SWANSEA

Swansea har startat bra i år, men har nu förlorat två raka matcher. Anfallaren Wilfried Bony såg rött senast och är avstängt i den här matchen. Sunderland har börjat svagt och har normalt väldigt svårt mot Swansea.

ARSENAL – TOTTENHAM

Ett klassiskt londonderby som nästan alltid innebär många mål och Arsenals åtta senaste hemmamatcher har innehållit otroliga 37 mål. Arsenal är favoriter, men derbymatcher lever många gånger ett eget liv – form och tidigare resultat spelar inte så stor roll.

Söndag:

WEST BROMWICH – BURNLEY

Två bottentippade lag drabbar samman, men båda kommer till den här matchen med nyvunnet självförtroende. Burnley tog poäng mot Sunderland och West Brom chockade Tottenham på White Hart Lane efter att James Morrison nickade in segermålet 15 minuter före slutsignalen.

Måndag:

STOKE – NEWCASTLE

Newcastles ägare Mike Ashley fortsätter backa upp managern Alan Pardew, trots fansens protester. Förra helgen gav bara en poäng hemma mot Hull. Stoke ledde både med 1-0 och 2-1 mot QPR men fick nöja sig med ett kryss efter att londonlaget tryckte in en frispark två minuter före full tid.

The post Premier League vecka 6: Derbyhelg appeared first on Betsson Blogg.