Sista omgången Premier League 2020/21

Idag spelas sista omgången i Premier League och allt avgörs hur Europa platserna ska fördelas. 3 lag åker ur och det är klart sen tidigare. Fulham, Sheffield United och West Bromwich får lämna den högsta ligan. Manchester City är värdiga och klara vinnare av ligan där Manchester United kommer sluta som ohotad 2:a. Båda dessa lag tar så klart varsin Champions League plats. Men sen är det mer oklart.

Chelsea på 67 poäng möter Aston Villa borta.
Liverpool på 66 poäng möter Crystal Palace hemma.
Leicester på 66 poäng men med sämre målskillnad möter Tottenham hemma.

I det här läget känns det faktiskt som Liverpool har den bästa chansen att nå Champions League. Man bara ska slå Crystal Palace hemma. Vi tror inte att det är någon lätt historia för Chelsea att bara åka till Villa Park och hämta hem 3 poäng. Vi såg hur Villa spelade ut Tottenham borta i den förra omgången och tänker då främst på den första halvleken. Detta kommer bli en gastkramande uppgift för de blå att lösa. På tal om Tottenham så har de inte lyft sig sen man sparkade Mourinho. Snarare tvärtom och Harry Kane väntas bort under sommarens transferfönster. Här har Leicester en god chans att slå spurs så det kommer bli en riktigt spännande sista omgång där allt avgörs för vilka som når Champions League eller inte.

Champions League viktig av flera anledningar.

Det är inte bara äran om att bli bäst i Europa som hägrar för lagen att nå Champions League. Visst det är klart att man vill mäta sig med de bästa men det är också av stor ekonomiskt vikt att ta sig till turneringen. Dels får lagen prispengar om de tar sig långt i turneringen och spelar många matcher. Man får även intäkter i form av tv intäkt. Sen en tredje aspekt är att lagen som tar sig till Champions League också får möjligheten att lättare locka till sig nya spelare. Bra spelare vill spela i Champions League, så är det bara.

Speltipset

Vi kommer tippa rak etta på Leicester hemma mot Tottenham till oddset 2.04 @Unibet. Leicester har sett bra ut i både FA-cup finalen och borta mot Chelsea i ligan. Man är starka och svåra att bryta ner. Det Tottenham visat på slutet ger vi inte mycket för och ettan känns bra.

Liverpool vinner med minst 2 mål hemma mot Crystal Palace rekas till oddset 2.12 @Unibet. Efter den press som Liverpool haft på sig och med sista minuten mål så tror vi att man ror i land den här matchen tämligen enkelt. Inte tappar man detta nu när man gett sig själva chansen. Palace slår man av bara farten.

Vi undviker spel på Aston Villa – Chelsea. Aston Villa har återigen fått med Grealish på slutet efter sin långa skadefrånvaro och han har sett lika bra ut som vanligt. Tveksamt om Aston Villa kommer få behålla engelsmannen i sommar. Här är sista omgången i sin helhet:

17:00 Arsenal – Brighton
17:00 Aston Villa – Chelsea
17:00 Fulham – Newcastle
17:00 Leeds – West Brom
17:00 Leicester – Tottenham
17:00 Liverpool – Crystal Palace
17:00 Manchester City – Everton
17:00 Sheffield Utd – Burnley
17:00 West Ham – Southampton
17:00 Wolves – Manchester Utd

Spännande värre blir det och den sista omgången av Premier League startar 17:00 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Sista omgången Premier League 2020/21

Inlägget Sista omgången Premier League 2020/21 dök först upp på Svenskt Spel.