Speltips Måndag- Underdogs

Godkväll.

Florida-Toronto igår, lägger vi i kategorin ”en av säsongens märkligaste matcher”. 0-0 sex minuter in i period 2. Då exploderar matchen och ger oss 6 mål innan klockan hunnit rinna ut för period 2. Mer otroligt är det att Toronto lyckas skicka in 4 puckar framåt. Florida visade dock moral och kom rättvist tillbaka och räddade natten något via en vinst. Ni som inte sett matchen gör det. Logiken i 10 mål och resultatet 6-4 kommer ni få leta länge för att hitta.

Nya tag inatt.

Klurig natt framför oss.

Håller insatserna lägre då jag backar upp en del underdogs inatt.

Mina spel:

New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins

Spel: New Jersey ML @2.27 (2/10 U)

Kommentar: Okej, klurig match detta. Formsvaga lag och två lag som brottas med skador och framför allt påssjukan. Jag tyckte Devils gjorde en helt okej derbymatch mot Rangers i lördags. Laget får dock inte studsarna med sig utan istället studsade puckarna Rangers och framför allt Derek Stepans väg. Men kanske kan det vända inatt. Pittsburgh var mycket blekt mot Washington och det fungerar inte i en liga som NHL att ha 11-12 spelare borta match efter match oavsett om man har Malkin och Crosby i laget (för övrigt formsvaga dom också). New Jersey har fått in lite nytt blod i tränarstabben och det bör komma ett lyft för Devils. Man har dessutom rätt lätt för Pittsburgh när det kommer till dessa matcher (på hemmais) Lagen brukar slå varandra på sin respektive hemmaplan. Lite stats här: 21 av de senaste 25 mötena mellan dessa lagen har slutat med hemmaseger. Endast 2 av dessa 25 möten har gått till övertid. New Jersey har vunnit 4 raka hemma mot Pittsburgh och 8 av de 10 senaste på hemmais. @2.27 på Devils ML synas.

Boston Bruins-Detroit Red Wings

Spel: Detroit ML @2.23 (1/10 U)

Kommentar: Såg delar av Bostons möte med Columbus i lördags och kan inte påminnas av att jag sett ett så dåligt Boston på flertalet år. Det var inte en spelare som var godkänd i matchen. Inte nog med det så hängde inte lagdelarna ihop. Var och en spelade för sig själva och Columbus hade utan problem kunnat vinna matchen med ännu större siffror. Dessutom ådrog sig både Bergeron och Lucic skador och spelar inte i nattens match. Nu förväntar jag mig att Boston kommer upp rejält i prestation inatt. Men, Detroit har vaknat till med 2 raka segrar efter en hemsk svacka och är på uppgång igen (?). Detroit har historisk (trots uttåg mot just Bruins i slutspelet ifjol) trivts rätt bra i detta möte. Bolagen bjuder Wings @2.23 på ML spel och det går inte blunda för med nattens förutsättningar. ML testas (bra värde) på låg peng.

New York Islanders-Washington Capitals

Spel: Islanders Ö2,5 @1.763 (2/10 U)

Kommentar: Washington går som tåget och tillhör ett av ligans bästa lag när det gäller form. Kommer dock göra det kortfattat här: Islanders över 2,5 mål kommer spelas. Islanders tappade 3-0 inför period 3 mot Buffalo till förlust 4-3 på straffar. Man måste vara duktigt revanschsugna inatt. För att slå Washington just nu lär det krävas minst 3 mål framåt. Backar inte upp Islanders ML eftersom Caps har sånt flow. Men Washington höll dessutom nollan senast mot Pittsburgh. Det gör man inte inatt igen?.

Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs

Spel: Under 6 mål @1.85 (1/10 U)

Kommentar: Det första man tänker när man ser denna match framför sig är: Mål, Mål och Mål. Men jag är inte lika övertygad här inatt. Toronto spelade en galen match igår mot Florida och vet om att om man inte sätter defensiven här inatt åker man på en förlust med liknande siffror igen. När man dessutom är b2b bör man vara mer försiktiga. Tampas är dessutom inte in i något flow just nu där målen studsar in. 4/5 senaste för Tampa har gått under 6 mål. Dessutom har de två senaste mötena mellan lagen i Tampa gått under linan. Underspelet hänger på Leafs här inatt.

Calgary Flames-Los Angeles Kings

Spel: LA Kings ML @1.77 (2/10 U)

Kommentar: Viktiga poäng här inatt. Skiljer två poäng mellan lagen i tabellen efter att Kings klantat till sig ordentligt i mötet i LA i förra veckan där man tappade 3-1 till 3-3 i slutminuten för att sedan förlora i OT mot just Flames, så förväntar jag mig att LA kommer ut duktigt revanschsugna här. Man gör inte om samma misstag en gång till. Vore en typisk LA match detta där man studsar tillbaka och stänger ner Flames? LA har dessutom vunnit 6/7 senaste mellan lagen i Calgary.