SvD har noll koll som alltid i ”tennisfusket”

Skribenten Jonas Arnesen kan bevisligen inget om vare sig spel eller förstår sig på logiskt tänkande. Inte heller visar ”Turneringsdirektör?” Martin Claesson någon som helst förståelse eller insikt om vare sig spel eller logiskt tänkande där sistnämnda torde vara grundkrav för jobbet?

Att skribenten ograverat återger vad någon oavsett titel påstår, påvisar att person inte kan anse sig vara journalist, enär det ställer krav på såväl källkritik som logiskt tänkande, och jag ska enkelt påvisa det fullständigt ologiska i nedanstående resonemang.

1:Att skriva SMS, skicka det, mottagaren ska i sin tur läsa det, skriva in spelet på datorn med avvägd insats, skicka det och få det godkänt av spelarrangör tar inte FEM SEKUNDER.

2: Courtside Punters kallas de som spelar LIVE PÅ MATCHEN, direkt från sidan. Det KAN finnas en tidsglugg, men är sällsynt, utan fördelen ligger i att man vid ringside, ser fotarbete, träffen på bollen, förändringar i matchens utveckling enklare än genom en stream. Man spelar normalt inte på nästa poäng, utan fortlöpande odds för game eller setets utgång, och de oddsen förändras efter varje avgjord boll. Således framtida utfall som spelas på och vore det så enkelt så att man kunde sitta och spela på avgjorda resultat skulle Livespelet vara dött på Betfair och hos asiaterna, för då skulle marknaden vara fullständigt död. De flesta större bookies tar ju trots allt livespel på Tennis, där de riskerar egna pengar och således för länge länge sedan hade förhindrat att Courtsidespelare skulle erhålla FÖR stor fördel.

3: Att Svenska Spel inte erbjuder odds beror enbart på att tekniken är för dyr, supportsidan för kostsam och expertisen för dålig samt framförallt skatten för hög för att vara ett alternativ för någon spelare att investera på SS livespel. Att det skulle bero på att för många matcher är lavade är ingen fullständig omöjlighet, men knappast troligt, för då skulle riktiga bookies(de utanför Solna) inte ta spel på tennis överhuvudtaget.

4:Courtside players finns även på olika fotbollsmatcher, där det också förekommer några sekunders fördröjning, men då det inte innebär någon fördel för alla livespel har en viss fördröjning innan spel accepteras, gör att fördelen ligger i missbedömningar från rapportörer, möjlighet att bevaka matcher effektivare genom såväl livestream SOM egna ögon, kunna bevaka enskilda spelare och förmågan att tex klara sig mot olika typer av motståndare osv.  Det är således inte fusk på något sätt att vara courtside punter, utan endast en liten fördel, gentemot spelarna framför TV/stream men inget annat. Återigen en av alla missförstånd som odlas av okunnig personal och framförallt urkassa skribenter(journalister ska man inte kalla lallarna för)

”Två män som sedan tidigare är avstängda från tennistävlingar på grund av spelfusk har kastats ut från veckans Challengerturnering i Jönköping. Detta sedan de misstänkts ha gett vadslagare förhandsinformation om ställningen i matcherna.

Vi agerade direkt då vi identifierat individerna och fick bekräftat att de är bannlysta från alla tävlingar, säger Martin Claesson som är ­turneringsdirektför för ny­startade RC Hotel Open som är Sveriges tredje största herrturnering.Avvisningen av de två männen gick lugnt till. De förnekade inblandning i spelfusk men vägrade att visa upp id-handlingar och avslöjades genom fotoidentifiering.– Det här visar både betydelsen av den förhandsinformation vi fått från ATP och att vår organisation är mycket vaksam, säger Claesson.Inför turneringen fick Claesson Tennis integrity units (TIU) lista över personer som är portade från tenniscirkusen på grund av inblandning i spelfusk.

Hur upptäckte ni att de här två männen finns på listan?– En av våra funktionärer ­fattade misstankar då männen under en match satt med sina mobiltelefoner och skickade sms direkt efter avslutad poäng. Eftersom det är fem sekunders fördröjning på livesändningarna på nätet kunde männen sprida förhandsinformation till bettare.Dessa kunde alltså spela på utgången av nästa poäng trots att den i själva verket redan var avgjord.

Vad hände sedan?– Vi fotade männen och jämförde bilderna med personerna på listan och kunde konstatera att de finns med där. Då konfronterade jag dem och även om de förnekade spelfusk protesterade de inte då vi slängde ut dem.

Har du fått indikation på att det varit onormalt höga insatser på någon av matcherna i turneringen? – Nej, hittills har vi inte fått ­någon sådan rapport, svarar Claesson. Tidigare i år avslöjade brittiska The Guardian att två domare i hemlighet stängts av sedan de i samarbete med spelsyndikat fördröjt poängräkningen i de hand­enheter som domarna på lägre nivå använder. På så sätt har syndikaten kunnat göra stora insatser på poäng som redan är avgjorda.

Arbetet för att stoppa spelfusket i tennis har intensifierats ­efter årets Australian Open då BBC:s och Buzzfeeds artiklar om uppgjorda matcher väckte stor internationell uppmärksamhet. Även om inga konkreta bevis lades fram var uppgifterna mycket besvärande för TIU och ATP som anklagades för att ha nonchalerat den utredning som innehöll detaljerad information om matchfixning. Rapporten pekar ut 28 personer med kopplingar till spelsyndikat i Ryssland och Italien. – Bevisen var verkligen starka men de (ATP och TIU, SvD:s ­anmärkning) vidtog inga åtgärder. De kunde ha blivit av med ett nätverk av spelare vilket nästan helt hade rensat upp sporten, sa Mark Phillipps som ledde utredningen. ”

Saxat från SvD/ Jonas Arnesen

 

The post SvD har noll koll som alltid i ”tennisfusket” appeared first on Gamblers vardag.