Svenska – NordicBet Blog 2016-05-30 14:37:32

Idag sätter Bojan tänderna i den kanske största skrällen i sommarens mästerskap, Nordirland – laget som gjorde det omöjliga möjligt. Men några större förväntningar på Michael O’Neill & co ska vi inte ha:

Nordirland, sagan som blev sann. För första gången i landets historia lyckades man kvala in till ett EM-slutspel. Trots motståndet i kvalgruppen så tog sig femteseedade Nordirland till Frankrike. Aldrig tidigare i EM-sammanhang har ett land som varit seedad femma kvalificerat sig till ett slutspel. Bara det är imponerande från Michael O’Neill och hans mannar.

Blott en förlust under kvalet och en förstaplats i gruppen, före Rumänien och Ungern. Dessa tre kommer hälsa på varandra även i Frankrike. Alla lyckades ta sig.

Nyckelspelarna är kaptenen och Southampton-mittfältaren Steven Davies samt Kyle Lafferty som chockade Europa med sina sju mål i kvalet. Dessa två är väldigt viktiga i O’Neills lagbygge, som annars är en väldigt duktig tränare i att organisera ett försvar, där vi hittar duon Jonny Evans och Gareth McAuley (West Brom). Bristen på riktig kvalité kommer att märkas i Frankrike och speciellt i en grupp med Tyskland, Polen och Ukraina. Största bedriften var att ta sig till ett EM, varje poäng i gruppen är en bonus.

Mitt tips: Nordirland åker hem efter gruppspelet. Lagkänslan, hedern, stoltheten och faktum att man spelar helt utan press talar för, men utan kvalité så klarar man sig inte på denna nivå, tyvärr.

/Bojan

I dagens Euro countdown får du ett gratisspinn för varje 100 kr du spelar för på spelautomaten Guns N’ Roses.

The post appeared first on NordicBet Blog.