V86-idéer

Örgryte och Hull har varit glädjeämnen bland tipsen den här veckan medan Atlético svek under ordinarie tid.

Avslagen på Jägersro räckte som väntat inte till igår. En tredjeplats som bäst, utan att den hästen var segeraktuell. Övriga slutade sist/diskad samt sist bland de felfria. Lika väntat med låg utdelning och således blir det ny V64-jackpot imorgon.

V86 är nästan alltid spelintressant och det krävs inte mycket för att utdelningen ska ge sig iväg ikväll heller. Sportsligt svala lopp i stort men insatserna sitter snett i flera avdelningar.

Erik Adielsson har flera storfavoriter men när det gäller 7 Emmett Brown (V86-4), som Erik är förstekusk på, så är det Johnny Takter som kör denna gång. Jag har svårt att argumentera emot det klara favoritskapet där. Det var verkligen inget bländande intryck senast men Stig H låter ”confident”. Med Takter och springspår bör det bli spets och sedan är det svårt att se någon ta ner honom.

Värt att gardera Adielsson som sagt – såväl i avdelning 3 som 5. Omgångens största favorit 4 Quid Pro Quo (V86-3) har givetvis hyfsad chans men jag tror att det räcker med ett garderingsstreck, som dessutom bör rensa bra. Forna Stochampionats-vinnaren 2 Blended Scotch är också en kanonhäst och där blir det nu tätare starter. Dessutom aviseras barfota runt om och med spår innanför favoriten kan Linderoth välja taktik. OM det bli körning mellan dess så kan 11 Corky komma in i matchen men han är nog inte segermogen redan nu.

Apropå skoryck och Per Linderoth så känns hans 11 Dragon Powerfly (V86-5) spännande som 7-procentare. Han är kapabel och då barfota troligtvis är en extraväxel är strecket givet. Jag har ingen känsla för att storfavoriten 6 Global Racecourse bara går ut och vinner efter vila, även om det lär vara bästa hästen. Ytterligare tre hästar känns streckvärda: 2 Thriller Ted har bra spetschans, 7 Sambucus P.R. (anmäld barfota) vann V75 men har sedan galopperat medan 9 Oleander Face har gjort idel fina insatser efter nyår.

5 Global Ride (V86-8) vann V75 senaste gången han slapp skorna runt om likt ikväll. Tufft motstånd ikväll men bra läge och man låter inte särskilt oroade från stallet när det gäller tveksamheterna senast. Jag tror på tidig ledning och ny (bra) kusk är ett högintressant plus på det femåriga stoet. Det pratas om barfota även på favoriten Oh Goodness och det är klart att hon kan vinna (höll strålande när just Global Ride vann i januari) men där står effekten skriven i stjärnorna medan vi vet att Global Ride växer en nivå. Det fina i kråksången är insatsprocenten 14 mot favoritens 31.