West Bromwich – Chelsea

England, Premier league omgång 3
Matchstart klockan 18:00
Mitt tips: båda lagen att göra mål till 1,90 oddset @ Unibet.

Jag vet att blues är stor favoriter på pappret, men vi får inte glömma att klubbarna kommer från London och att det finns alltid rivalitet mellan klubbar från samma ort. West Bromwich är nykomlingar i PL, men starten på säsongen har blivit en mardröm. Noll poäng kammade efter två omgångar och målskillnad 2:8! Hela åtta insläppta mål på två matcher mot Leicester och Everton! Förvisso, så mötte WBA två klubbar som tillhör topp 8 klubbar i ligan och idag möter man Chelsea som har förstärkt inför denna säsongen med flera tunga namn. Nånstans så tänker jag att hemmalaget kommer göra allt för knipa första poängen i ligan. Till dagens match saknas Kieran Gibbs som fick se rött mot Everton, men WBA borde ställa upp med följande startelva:

West Bromwich 5-4-1: Johnstone – Furlong, Ajayi, Ivanovic, O’Shea, Townsend – Pereira, Sawyers, LIvermore, Diangana – Robinson

Chelsea startade med 3-1 seger borta mot Brighton, men jag vill lyfta upp ett varnings finger. Då resultatet lurar en. Chelsea tog ledning efter 45 spelade minuter, men match bilden visade klar fördel till Brighton som spelade bra fotboll och som till slut lyckades kvittera i den 54:e match minuten. Men sedan dyker James upp och sätter bollen i krysset från 25 meter! Hade Chelsea inte gjort mål i 57:e minuten, så är jag ganska säker på att man hade plockat en poäng, kanske till och med förlorat matchen. Första förlusten kom hemma mot Liverpool med 0-2 där Chelsea hade inget att sätta emot regerande mästarna.

Chelsea borde ställa upp med följande startelva 4-2-3-1:
Caballero – James, Silva, Zouma, Azpilicueta – Kante, Kovacic – Mount, Havertz, Werner – Abraham

Summering: jag tippar bägge lagen att göra mål. Tror på en mål snål match här då WBA är i desperat behov av 3 poäng och Lampard kommer behöva tid att spela ihop truppen.