Australiens A liga och omgång 24
matchstart klockan 11:30 på tisdag 4 augusti
Mitt tips: Perth att vinna matchen till 2,64 oddset @ Coolbet.
Jag satsar också 9/10 units på denna matchen.

Western Sydney Wanderers kommer närmast från 1-0 seger hemma mot Wellington Phoenix där seger målet kom sent i andra halvlek i 73:e match minuten. Nu har hemmalaget 30 poäng efter 23 spelade matcher i ligan och upp till slutspels platsen har man fortfarande lång väg. Nämligen det är 4 poäng upp till Adelaide United (6:a) och dagens motstånd Perth (5:a). I övrigt så har hemmalaget aldrig varit i närheten till slutspels platserna och det är först nu som man börjat närma sig lite, men jag tror att man inte klarar av att komma till slutspelet denna säsongen.

Perth Glory spelade final förra säsongen och har fortfarande kvalitet i truppen och har kapacitet att komma till final igen. Dock så spelar man lite sämre på slutet här och det såg vi senast mot Adelaide United (3-5)! Man släppte in redan fyra mål efter 45 spelade minuter, vilket är väldigt ovanligt för Perth. Men jag tror att det var en dålig dag på jobbet och man mötte ett törstigt Adelaide som fick också stolpe in hela tiden. Jag tror inte att Perth torskar två matcher på raken här och det är på tiden att man plockar poäng på bortaplan.

Perth har två vinster mot Western Sydney Wanderers denna säsongen med 2-0 hemma och 1-0 borta. Jag anser att Perth kommer skärpa till ordentligt inför denna matchen och att man kommer vinna till slut. Man har också fått tillbaka viktiga spelare som var en lång tid på skadelistan, så det styrker bortalaget. Perth har sett stabilare än hemmalaget genom hela säsongen, så jag tippar rak bortaseger. Vid eventuell seger så kommer man närmare slutspelet.